Viagra-spämmi täiendab nüüd Tamiflu-rämps

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamiflud reklaamiv spämmkiri.
Tamiflud reklaamiv spämmkiri. Foto: Sophos

Spämmijad on traditsioonilisele Viarga reklaamile lisaks hakanud välja saatma ka gripiravimi Tamiflu-rämpskirju.

Briti tehnoloogiaveebi The Register ja turvatarkvara tootja Sophos andmetel tegutseb enamik sellistest spämmijatest Venemaal ja ühe päevaga võib gripiravimi reklaamimine neile sisse tuua julgelt üle 100 000 krooni.

Lisaks rämpsposti saatmisele juhivad küberkurjamid internetikasutajaid kahtlastele ravimitega kauplevatele veebilehtedele. Tihti on sarnaste ebaausate ravimikaupmeeste lehekülgede puhul usaldusväärsuse suurendamiseks märgitud, et tegemist on Kanada ravimimüüjaga. Taolisi veebilehti on juba sadu.

Spämmijate reklaamitud veebilehtede kasutajad riskivad esiteks oma tervisega, sest seal müüdavate ravimite puhul pole mingit garantiid, et need oleksid ohutud. Teiseks võivad küberkurjamid jahtida ka kasutajate personaalset infot.

Spämmijate ja väidetavate Kanada ravimimüüjate ohvriks langenuid on kõige enam USAs, Saksamaal, Suurbritannias, Kanadas ja Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles