Eurovisiooni ajal loodavad läbimüüki suurendada ka Tallinna pubid ja restoranid, varudes selleks nii toitu kui jooki tavapärasest rohkem ning hoides uksed lustijate rõõmuks kauem avatuna.
Erilise õhtu puhul on mõnel neist varuks ka erilised hinnad ja eripakkumised. Keskaegse restorani Olde Hansa tegevjuht Margit Hakomaa ütles, et suuriürituste puhul on neil tavaks pisut kauem oma restoraniuksi lahi hoida. Tavapäraselt on restoran avatud kella 11-24-ni. «Me prognoosime alati oma võimalikku külastajate arvu,» rääkis Hakomaa. «Seegi kord oleme varunud ressursse nii töötajate arvus kui ka toiduainetes.»
Raekoja platsil asuva Vene restorani Troika teenindusjuht Heiki Luts rääkis, et restorani ees asuvale terrassile saavad soovijad endale Eurovisiooni lauluvõistluse toimumise ajaks kohad kinni panna. «Kui külastajaid jätkub, jääb ka terrass õhtul kauemaks lahti,» lubas ta. «Terrassile koha reserveerimise eest me eraldi tasu ei võta, see poleks eetiline.» Lutsu sõnul on Troika Eurovisiooni ajaks varunud ka rohkem sööki ja jooki, ent hinnad jäävad restoranis igapäevasele tasemele.
Harju tänaval asuva Georges Browni pubi peakokk Rein Vood ütles Postimehele, et nad ootavad laupäeva õhtul pubisse rohkem külastajaid, kes tavalisest kauem pidutseda tahavad. «Arvan, et kella neljani hommikul oleks küll mõttekas pubi avatuna hoida. Kedagi välja ajama küll ei hakata,» lisas ta. «Ka sööki ja jooki oleme rohkem varunud,» lisas Vood. «Kui tavaliselt tellime toiduvarusid nädalaks ette, siis nüüd võib küll öelda, et oleme söögikraami varunud nädalaks ja pisut veel.» Telefonivalves ja stardivalmis on Voodi sõnul ka sel õhtul vaba personal, kes valmis kohe vajadusel appi tõttama. «Kui palju külastajaid tuleb, et suuda vist küll keegi ette planeerida, kuid juba nüüd on mõned lauad laupäeva õhtuks kinni pandud.»
Mündi tänava iiri pubi Molly Mallone baaridaami Elve Põllupi sõnul on nende pubi väliterrass juba peaaegu reserveeritud ning sööki ja jooki on piisavalt varutud. «Telefonivalves on ka kogu kodus viibiv pubi personal ja kui mõni toiduaine peaks lõppema, siis saab seda ju poest juurde tuua, või millegi muuga asendada. Toiduvalik meie menüüs on päris suur.» Küüslaugurestorani Balthasar kelner Aivar Vipper rääkis, et laupäeva õhtul maksab pääs restorani 1000 krooni ja selle eest saab tellida sööki nii palju kui kulub, küll aga peab jookide eest eraldi maksma. Huvilistel ei ole aga mõtet enam restorani poole pöörduda, sest kõik 72 kohta on Vipperi sõnul juba välja müüdud. Tema sõnul ei ole oodatav kassa midagi erilist. «Ei saa öelda, et me teeniks just selle õhtu pealt eriti palju,» sõnas ta. «Me oleme väga hästi müüv restoran ja teenime ka tavapärastel nädalavahetustel umbes sama palju.» Vipper kiitis head vaadet, mis restorani akendest Raekoja platsi üles seatud suurele ekraanile avaneb. «Meilt on kõige parem vaade,» sõnas ta. Tavapäraselt südaööni avatud restoran lubab uksed avatud hoida kuni lauluvõistluse ülekande lõpuni ja juhul kui põhjust peaks olem, teeb maja omalt poolt välja ka mõne joogi. «Näiteks eelmisel aastal tegime Eesti võidu puhul kogu majale shampust välja,» lisas ta. Restoran Karl Friedrich Raekoja platsil koondab samuti oma jõude laupäeva õhtuks. Eriline tähelepanu on restorani välikohvikul, kus on ka mõnevõrra krõbedamad hinnad.