Välismaa telekanalid huvituvad Eesti telepildist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Televisiooni (ETV) uudisteprogrammi peaprodutsent Andres Kuusk tõdes, et välismaa telekanalid tunnevad tohutut huvi Eurovisiooniga seotud materjale kohta.

«Peamiselt uuritakse ülekande pildi kohta. EBU (Euroopa Ringhäälingute Liit -toim.) liikmetel on selle edastamine lihtne, aga ka mitteliikmed on hästi palju helistanud,» rääkis Kuusk. «Kõik suruvad telefoni teel käppa ja soovivad, et Eesti võidaks.» Kuusk rääkis, et näiteks on huvi tundnud mitu Saksamaa kanalit ja isegi Kataloonia televisiooni. «Uuritakse, kui oluline Eurovisioon Eesti jaoks on ja kas peaminister midagi Eurovisioonist räägib. Seda pilti meil pakkuda ei olnud,» rääkis Kuusk. Tema sõnul on küsitud materjali ka tänavaküsitlustest. «Leppisime kokku, et seda me öösel toodame. Õhtul on meil ikka mitu kaamerat väljas.» Ehkki suurtel telekanalitel on oma esindajad kohal, üritavad nemadki Kuuse sõnul ETV-lt lisamaterjali saada. Kahe minuti pikkuse uudistepildi saavad kätte kõik telekanalid. «Kõik see, mis läheb üle, selle me müüme,» sõnas Kuusk. «Oluline on see, et sündmus jõuaks võimalikult laiale maailmale kätte, oluline ei ole seda müüa.» Kuuse sõnul loodab ETV EBU kaudu saada materjali ka teistest Eurovisioonil osalevatest maadest. «Kindlasti Rootsis ja Iirimaal on Eurovisioon oluline ja ka soomlased võtavad seekord Eurovisiooni tõsisemalt, eks siis näeb, millist telepilti nad oma rahvaüritustest meile pakuvad,» lausus Kuusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles