Gripihirmul Tallinna haiglad piiravad patsientide külastamist

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Esimesena piiras patsientide külastamist Tallinna lasteahaigla, alates tänasest palutakse haigeid mitte vaatama tulla ka PERHis ja Lääne-Tallinna keskhaiglas.

Eile teatas Lääne-Tallinna keskhaigla oma veebilehel, et vastavalt ravijuhi korraldusele on seoses grippi haigestumise tõusuga haigete külastamine keelatud alates tänasest, 28. novembrist.

Sama teatas Põhja-Eesti regionaalhaigla (PERH), kes palub alates tänasest inimestel enam mitte külastada haigla kõigis korpustes ravil viibivaid patsiente.

PERHi kommunikatsioonijuht Inga Lill ütles, et haigla soov on külastuste täielik peatamine. Esialgu lõpetatakse külastused tähtajatult. «Jälgime olukorda, kuidas see kõik kulgeb,» ütles Lill.

Tallinna lastehaiglas ravil olevate laste külastamine on lõpetatud alates eelmisest reedest. Selle nädala neljapäeval lõpetas külastused Tartu Ülikooli kliinikum.

Suurematest Tallinna haiglatest pole külastamist piiranud vaid Ida-Tallinna keskhaigla. «Me ei soovita patsiente külastada, kuid keeldu ei ole,» ütles haigla pressiesindaja ERR Uudistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles