Linn peatab patustanud taksofirma tegevuse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu kevadel tabati ühe reidi käigus MB Eliidi takso, millel puudus gaasipedaal.
Tänavu kevadel tabati ühe reidi käigus MB Eliidi takso, millel puudus gaasipedaal. Foto: Transpordiamet.

Tallinna Transpordiamet otsustas peatada taksofirma MB Eliit OÜ taksoveoloa ning selle alusel välja antud 40 sõidukikaardi kehtivuse.


Taksofirma tegevuse aluseks olevate dokumentide kehtivus peatub sellest hetkest, kui vastavasisuline teade ettevõttesse jõuab kuni tuleva aasta 25. jaanuarini. Otsuse põhjuseks on nii ettevõtte juhtkonna poolne seaduste eiramine kui taksojuhtide poolt toime pandud enam kui 20 eeskirjarikkumist. Samuti juhtkonna tahtmatus probleeme lahendada.

«MB Eliidi suhtes algas menetlus juba ammu, kuid nende vedude eest vastutav isik ei ole korduvatest kutsetest hoolimata pidanud vajalikuks meie juurde asju klaarima tulla. Nad ei reageeri kirjadele, nad ei ole nõus osalema haldusmenetluses ja linlaste huvidest lähtuvalt me ei saa lubada sellise tegevuse jätkumist,» lausus transpordiameti linnatranspordi osakonna juhataja Ruth Pärn.

Varem on transpordiamet firmat trahvinud ning ettekirjutusi teinud, kuid need polevat tulemusi andnud. «Ühistranspordiseadus annab meile õiguse peatada taksoveoluba pärast kolmandat rikkumist, MB Eliidil on rikkumisi üle 20,» nentis transpordiameti peaspetsialist Margus Kehi. Kõige drastilisem juhus oli see, kui ühe reidi käigus avastasid kontrollijad, et ühel kliente teenindanud MB Eliidi taksol puudus gaasipedaal.

Taksofirmale on esitatud konkreetsed nõudmised, mis tuleb 25. jaanuariks täita, vastasel juhul taksoveoluba lõpetatakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles