Tiiu Aro: uude grippi tulebki suhtuda nagu tavalisse

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tervisekaitseinspektsiooni peadirektor Tiiu Aro ütles, et epideemia väljakuulutamine otsustatakse homme, kuid meenutas veelkord, et arstid teevad õigesti, kui suhtuvad uude grippi nagu tavalisse grippi.

Tervisekaitseinspektsiooni peadirektor Tiiu Aro ei omista täna teatavaks saanud teisele uude grippi nakatunu surmajuhtumile erilist tähendust ega arva, et arstid on seoses haigusega liiga passiivsed.

«Me peame olema tähelepanelikud haigete suhtes ja peame neid ravima nagu ikka, sest uus gripp ei ole mingi eriline haigus,» rõhutas Aro. Tema sõnul teevad ka arstid õigesti, kui suhtuvad uude grippi nagu tavalisse grippi, mis võib põhjustada tõsiseid tüsistusi.

«Kui arst arvab, et tegemist on gripiga, siis ta määrab gripivastase ravi,» ütles Aro. Täna teatavaks tehtud 50-aastase mehe surmajuhtumit, kellel lahangul avastati uude grippi nakatumine, ei osanud Aro andmete puudumisel täpsemalt kommenteerida.

Ta märkis, et kuna kuni 65-aastased kroonilised haiged on riskirühmas, võis ka too mees teoreetiliselt sinna kuuluda.

Aro sõnul puudub statistika, kui palju on igal aastal juhtumeid, kus inimene suri muu haiguse tagajärjel ning samal ajal oli tal ka gripp. Ta lisas, et Inglismaal arvatakse, et miljonid inimesed on uue gripi läbi põdenud ilma igasuguste kliiniliste tundemärkideta.

Aro ütles, et tervisekaitseinspektsioon ei anna enam reedeti nädala statistikat uue gripi kohta, vaid hakkab seda tegema kolmapäeviti koos kõigi ülemiste hingamisteede viirushaiguste ülevaatega. Otsuse, kas teha sotsiaalministrile ettepanek kuulutada välja epideemia, teeb tervisekaitseinspektsioon uute andmete põhjal esmaspäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles