Signe Kivi taotleb ETV rahastamise kahekordistamist

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Signe Kivi juhitav kultuuriministeerium taotleb riigilt Eesti Televisioonile ja Eesti Raadiole 2003. aastaks võrreldes tänavusega peaaegu kahekordset eelarvekasvu, vahendab Postimees Online Eesti Päevalehte.

Ministeerium koos ringhäälingunõukoguga tahab anda avalik-õiguslikule ringhäälingule juurde 195 miljonit krooni. «See oleks liialt suur kasv. Need summad ei ole realistlikud,» kommenteeris riigikogu rahanduskomisjoni esimees Meelis Atonen. Kultuuriministeeriumi kantsleri Margus Allikmaa sõnul lähtub ETV ja Eesti Raadio rahastamise lisataotlus ringhäälingunõukogu palvest, mis esitati üks-üheselt rahandusministeeriumile. Kantsleri väitel peaks kõigi avalik-õiguslike asutuste eelarvete kaitsmine toimuma eeskätt rahandusministeeriumis ja riigikogus. «Tahame, et nõukogud käiksid seal ise oma soove põhjendamas ja selgitamas. See oleks mõistlik,» lausus Allikmaa. «Mahud on nii suured, et kasv ei saa tulla kultuuriministeeriumi eelarve põhimahust.» Sinna lisaraha eraldamine on võimalik vaid täiendavate otsustega, lisas ta. Ringhäälingunõukogu põhjendab oma kirjas küsitud suuri summasid ETV ja Eesti Raadio investeerimisvajaduse, programmide arengu ja reklaami kadumisega televisioonist. «Pidev rahanappus, pidevad võlad, pidev vastuolu tegelike võimaluste ja vajaduste vahel on viinud meid olukorda, kus me ei saa enam rääkida pisikesest suurendamisest, vaid suurenemine peab olema hüppeline,» on ringhäälingunõukogu esimees Tiit Sinissaar öelnud ETV kohta. Sinissaare väitel on riik aastaid ignoreerinud ETV arenguvajadusi. Eesti Televisiooni likvideerimine maksaks palju rohkem kui 150 miljonit krooni, mis ei ole ka just odav lõbu, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles