Tallinna järgmise aasta eelarve on 7 miljardit krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut kuulub meedianõukogusse.
Ka Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut kuulub meedianõukogusse. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra kinnitas, et linna järgmise aasta eelarve suurus on 7 miljardit krooni.

Tallinna linnavolikogu esimees Toomas Vitsut ütles, et järgmise aasta eelarve kokkupanemisel otsustati linna tulude suurendamiseks kehtestada mõned uued kohalikud maksud. Millised nimelt, seda ei soovinud ta enne homset avalikustada.

«Eelarve kokkupanekul sai tulude pool hoolikalt läbi vaadatud ning kuna see pool on kokku kuivanud, siis tuleb läbi vaadata kõik võimalused uute maksude kehtestamiseks,» kinnitas Vitsut. «Ma arvan, et me tuleme mõne uue maksuga välja.»

Vitsuti sõnul on kohalikel omavalitsustel maksude kehtestamise osas väikesed võimalused ning lisamaksudest saadav tulu on väike. Seetõttu on linnajuhid arutanud lisatulu saamiseks mitme maksu kehtestamist.

Ta lisas, et kuna tal on eelarvest suhteliselt pealiskaudne ülevaade, siis ei saa ta ka konkreetsetest maksudest veel rääkida. Küll saab seda teha juba homme.

Tõenäoliselt kinnitab Tallinna linnavalitsus tänasel kabinetiistungil linna järgmise aasta eelarve ning saadab edasi linnavolikogule. Täna on selle tegemiseks viimane päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles