Loomaomanikud eelistavad Obamale McCaini

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendikandidaat Barack Obama.
Presidendikandidaat Barack Obama. Foto: AFP / Scanpix

USAs läbi viidud uuringust selgus, et lemmikloomaomanikud toetavad vabariiklast John McCaini, kel on endalgi mitmeid lemmikloomi, ning inimesed, kel lemmikloomi pole, annaksid oma hääle pigem demokraat Barack Obamale.

Valdav osa USA presidente on läbi ajaloo olnud tuntud oma koerte poolest, alates president George Washingtoni rebasekoerast Drunkard kuni president George W. Bushi terjeri Barney'ni, vahendas AP.

McCainil on üle tosina erineva lemmiklooma kassidest ja koertest kilpkonnade ja akvaariumikaladeni, samas kui Obamal pole ühtki ning loomaomanikest valijad on seda ilmselt märganud, sest neist toetab McCaini 42 protsenti Obama 37 vastu.

Ühe küsitluses osalenud ameeriklase sõnul on loomaomanik lihtsalt hoolivam ja usaldusväärsem.

Lemmikloomi mittepidavatest inimestest toetas Obamat aga 48 protsenti McCaini 34 vastu.

See teeb aga McCainist ikkagi selge liidri, kuna enamikus Ameerika majapidamistes on lemmikloomi.

63 protsendis USA majapidamistest on lemmikloomi, nende seas hinnanguliselt 88 miljonit kassi ning 75 miljonit koera.

USA presidentide pikas reas on vaid viis meest, kelle puhul ei teata, et neil oleks lemmikloomi olnud: James K. Polk, Millard Fillmore, Franklin Pierce ja Chester Arthur. President Andrew Johnson jättis väidetavalt ööseks Valge Maja põrandatele seal elanud hiireperekonnale jahu, kuid lemmikloomapidamiseks seda ilmselt lugeda ei saa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles