Patrull oli väga lähedal kurikamõrvari tabamisele

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunnistajate ütluste põhjal koostatud fotorobot.
Tunnistajate ütluste põhjal koostatud fotorobot. Foto: Politsei.

Eelmisel nädalal Tallinnas kurikaga kahele naisele kallale tunginud mees jõudis kuriteokohalt põgeneda vaid pool minutit enne politseipatrulli kohalejõudmist.



«Me mõtleme ise ka, et kuidas sellel mehel õnnestus kuriteokohalt nii märkamatult minema lipsata,» kommenteeris juhtunut Põhja politseiprefekt Elmar Vaher.



Eelmise nädala esmaspäeval kuulis üks esimesse koolitundi tõtanud inimene Balti jaama lähedal pargis naise karjumist. Kohkunud kodanik valis kiirelt politsei lühinumbri ja palus abi saata.



Hädakõne vastuvõtmisest kulus läheduses viibinud politseipatrullil sündmuskohale jõudmiseks hinnanguliselt pool minutit. Ent ometi leidsid sündmuskohale rutanud politseinikud eest vaid maas lamavad ohvrid, kellest üks järgmine päev haiglas vigastustesse suri.



Sellest alates on Põhja prefektuuri mõrvarühm üritanud panna toimunust kild killu haaval kokku pilti, mis kokkuvõttes peaks viima hullu peksja tabamiseni.



Prefekt Vaheri sõnul on politsei üks tööversioonidest, et ründaja on hull, sest kahe ohvri peksmiseks puudus isiklik põhjus. «Väga võimalik, et need olid lihtsalt kaks inimest, kes juhtusid sealtkaudu hommikul tööle minema,» ütles prefekt.



Pärast kuriteo avalikuks tulekut sai politsei kodanikelt kümneid vihjeid, mida hoolikalt kontrollima asuti. Politseiga võtsid ühendust ka mitmed inimesed, kes on teatanud oma isiklikust kokkupuutest Tallinnas võimaliku kurikamehega. «Paraku pole need infokillud meid veel kurjategija tabamiseni viinud,» tõdes prefekt Vaher.



Tema sõnul on politseil nädalase uurimise järel tekkimas kahtlusalusest kindel profiil, ent esialgu on see ka kõik. «Praegu meil selle kuriteoga seoses kinnipeetud isikut ei ole,» nentis prefekt.



DNA analüüsi tulemused on politseil juba käes, kuid prefekt Vaheri sõnul ei saa tulemustest veel täpsemalt rääkida.



«Me oleme selle juhtumi lahendamiseks andnud detailseid instruktsioone prefektuuri kõikidele üksustele, et inimesed oskaksid oma igapäevatöös uurijaid huvitavaid asju tähele panna,» ütles Vaher. «See kuritegu peab lahenduse saama, sest minagi pean tavalise kodanikuna muretsema, kus liigub minu perekond ja vanemad ning kas see on ikka turvaline.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles