Riigikogu kultuurikomisjon kiitis heaks uue telemaja ehitamise

BNS
Copy
Rahvusringhäälingu poolt ammu ihaldatava uue telemaja arhitektuurikonkursi võidutöö autor on Kadarik Tüür Arhitektid.
Rahvusringhäälingu poolt ammu ihaldatava uue telemaja arhitektuurikonkursi võidutöö autor on Kadarik Tüür Arhitektid. Foto: Tallinna linnavalitsus

Riigikogu kultuurikomisjon kiitis esmaspäeval heaks kultuuriminister Heidy Purga ettepaneku rahastada Eesti Rahvusringhäälingu uue telemaja ehitamist riiklikult tähtsa kultuuriehitisena.

Kultuurikomisjoni esimees Heljo Pikhof ütles, et kui Kultuurkapital uue telemaja rahastamise otsuse kinnitab, saab välja kuulutada rahvusvahelise riigihanke.

Komisjoni aseesimees Tõnis Lukas viitas, et praegune telemaja on äärmiselt kehvas seisukorras, inimestele ohtlik ja amortiseerumise tõttu on ka suur koormus Eesti Rahvusringhäälingu eelarvele, mistõttu on komisjoni otsus märgilise tähtsusega. Lukas lisas, et uus hoone peaks valmima 2027. aastal.

Kultuuriminister Heidy Purga märkis, et välja valitav kultuuriehitis peab täitma kultuurivaldkonna strateegilisi eesmärke, olema riikliku tähtsusega ja oluline rahvuskultuurile – ning uus telemaja vastab nendele kriteeriumidele. Komisjon istungil osutati, et olemas on võimalikult täpne ülevaade planeeritud ehitisest, selle funktsioonidest, kultuuripoliitilisest olulisusest, kavandatud tegevustest, kooskõlast muude õigusaktidega ja ehitamise ajagraafikust.

Kultuuriminister Heidy Purga läheb ettepanekuga Kultuurkapitali nõukogu ette 15. mail.

Riigikogu kinnitas riiklikult tähtsate kultuuriehitiste pingerea 2021. aastal viie objektiga. Märtsis vastu võetud seadus võimaldab kultuurkapitali nõukogul kultuuriministri ettepanekul ja kultuurikomisjoni heakskiidul otsustada veel ühe riikliku tähtsusega kultuuriehitise rahastamise, kui see ei mõjuta juba kultuuriehitiste pingereas olevate objektide valmimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles