Üliõpilased: mittelinlaste bussipileti hinnatõus kiusab tudengeid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaua (TÜÜL) arvates seab pealinna võimuliidu plaan kehtestada muuta mittetallinlaste pietihinnad teiste omadest kallimaks löögi alla väljaspool pealinna elavad, kuid Tallinnas õppivad üliõpilased.


TÜÜLi teatel piirab see otsus kõrghariduse kättesaadavust.

«Erinevate piletihindade kehtestamine on valus löök tudengite vastu, kes elavad Tallinna lähedal, aga õpivad Tallinnas. Meie hinnangul on selliste tudengite arv sadades,» märkis Ümarlaua esimees Getter Tiirik.

Tema hinnangul on linnavalitsuse plaan pealegi õigustühine, kui tõmmata paralleeli varasema samalaadse katsega. «Viis aastat tagasi juhtis toonane õiguskantsler Allar Jõks tähelepanu erinevate piletihindade kehtestamise seadusvastasusele.»

TÜÜLi teeb linnavalitsusele ettepaneku loobuda potentsiaalselt õigustühise otsuse vastuvõtmisest.

TÜÜL on loodud 2006. aastal eesmärgiga kaitsta Tallinna üliõpilaste hariduslikke, kultuurilisi, majanduslikke ja sotsiaalseid huvisid ning esindada neid linna piires.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles