Reporter.ee: preambul tekitab poliitikutes vastakaid arvamusi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Toomas Hendrik Ilvese mõte loobuda Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni vahelisele piirilepingule riigikogu poolt lisatud preambulist tekitab poliitikutes vastakaid arvamusi.

Isamaa ja Res Publica Liidu liikme Andres Herkeli meelest ei oleks president pidanud sellise avaldusega telekaamerate ees esinema, selgus Reporter.ee videolõigust.

«Eesti välispoliitilised küsimused peaksid arutluse all olema väliskomisjonis, valitsuskoalitsioonis, president võib kohtuda fraktsioonide juhtidega,» rääkis Herkel. «Minu arvates ei ole see asi, mida me peame arutlema Euroopa Parlamedi ees vabas mikrofonis või üleskutsetega läbi telesaadete.»

Keskerakondlase Enn Eesmaa sõnul ei peaks Eesti piirilepingus Tartu rahulepingut väga rõhutama. Tema meelest võib Venemaal tekkida väärarvamus, et Eesti omab mingisuguseid territoriaalseid nõudmisi.

Reformierakondlase Silver Meikari meelest oli preambuli lisamine piirilepingule omal ajal suur rumalus.

«Aga sama suur rumalus oleks see nüüd mõtlemata ära kaotada,» teatas Meikar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles