Tallinna vanalinnast soovib 3D-mudelit teha neli firmat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn tahab oma vanalinnast 3D-mudelit.
Tallinn tahab oma vanalinnast 3D-mudelit. Foto: Küllike Rooväli.

Esmaspäeval lõppenud avalikul hankel Tallinna vanalinna 3D-mudeli tehnilise lahenduse leidmiseks ja interaktiivse rakenduse loomiseks osaleb neli firmat.

«Õigeaegselt laekunud taotluste arv oli neli,» kinnitas Tallinna linnaplaneerimise ameti juhtivspetsialist Ave Kargaja teisipäeval BNSile ja lisas, et täiendavat informatsiooni firmade kohta ei ole võimalik anda, kuna hankekomisjon pole oma tööd lõpetanud.

Hanke üldeesmärk on tutvustada Tallinna linna tõenäolisele turistile, luues selleks vanalinna virtuaalse 3D-rakenduse. Ruumiline linn muutub nähtavaks ja vaadeldavaks miljonitele kasutajatele üle maailma.

Loodav 3D-rakendus peab hanketeate kohaselt olema jätkusuutlik süsteem ning võimaldama 2D ja 3D andmete lisamist, ala laiendamist, detailsuse suurendamist, rakenduse täiendamist ja muud.

3D-rakenduse märksõnadeks peavad olema innovatiivsus, esteetilisus, ergonoomilisus, multifunktsionaalsus, ressursisäästlikkus, efektiivsus, jätkusuutlikkus ja võimekus.

Linn pakub täitjale hanketeate kohaselt võimalust saada kogemusi, kontakte ja olla maailma huviorbiidis.

Osutatud teenuste eest tasutakse pärast tööde üleandmise-vastuvõtmise akti allkirjastamist ning tööde rahastamise aluseks on struktuurifondi poolt finantseeritav majanduskeskkonna rakenduskava suund «Infoühiskonna edendamine».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles