Soome politseinik eitas kohtus seotust Eesti narkoäriga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Helsingi narkopolitsei juht Jari Aarnio eitas teisipäeval tema vastu eeluurimise ajal tõusnud kahtlustusi, justkui oleks ta kaheksa aastat tagasi teavitanud Eestist saabunud narkolasti saajat, mistõttu võttis politsei kinni vaid kulleri.

Soome prokuratuur kahtlustab, et keegi hoiatas Eestist Soome toimetatud kaheksakilosest amfetamiinilastist selle tellijat, mistõttu võttis politsei kinni vaid narkokulleri, teatab STT.

Ühe versiooni kohaselt hoiatas politsei narkoäri Soome-poolset esindajat. Prokuratuuri kahtlustus rajaneb tunnistajate ütlustele ja telefonikõnede eristustele, mis ei anna siiski kindlat vastust, kes kellele ja miks helistas.

Helsingi narkopolitsei juht Jari Aarnio lükkas teisipäeval kohtus ümber kahtlustused narkoäris osalenute hoiatamisest ja kinnitas, et ei ole sellega seotud. Samas tunnistas üks asjaga seotud inimene kohtus, et Aarnio hoiab oma büroo asju «lausa armukadedalt saladuses».

Jätkuval protsessil kuulab kohus tunnistajatena üle ka mitmeid politseinikke Eestist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles