Riigikantselei: suvilad Keila-Joal tuleb müüa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigisekretär Aino Lepiku sõnul pole keskkonnaminister Heiki Kranichil põhjust muretseda Keila-Joa puhkeala saatuse pärast, kuna riigikantselei on juba alustanud kompleksi üleandmiseks vajalike materjalide ettevalmistamist.

«Riigikantselei praegune juhtkond on seisukohal, et Keila-Joa puhkeala tuleb kohe võõrandada, ja valitsuse otsus määrata selle korraldajaks Riigi Kinnisvara AS on möödapääsmatu,» kinnitas Aino Lepik. «Riigi Kinnisvara ASi määramine müügi korraldajaks peaks tagama müügi professionaalse ja kiire läbiviimise.» Tema sõnul esitatakse Keila-Joa puhkeala üleandmise materjalid koostöös rahandusministeeriumiga 27. augustil valitsuse istungile otsustamiseks. Lepik lükkas ümber Kranichi väite, et riigikantselei soovib iga hinnaga puhkeala müüki takistada, kuna seal suvitavad peamiselt riigikantselei enda töötajad. «Riigikantselei ametnikud üürivad 48st Keila-Joa suvilast vaid nelja, neist kolme suvel. Neljandat suvilat kasutab puhkeala juhataja, kes vastutab ala korrashoiu eest,» kinnitas Lepik. Samuti on tema sõnul alusetu Kranichi süüdistus, nagu oleks riigikantselei praegune juhtkond võtnud viimase võimalusena appi detailplaneeringu tegemise, et suvilaid mitte võõrandada. Valitsus võttis teisipäeval kabinetiistungil vastu põhimõttelise otsuse Keila-Joa kompleks Riigi Kinnisvara AS­ile üle anda ja seejärel müüa. Kesk­kon­naminister Heiki Kranichi väitel oleks seda juba ammu teha tulnud, kuid seni on riigikantselei müüki erinevate ettekäänetega takistanud. «Väga palju räägitakse sellest, et Keila-Joal puhkab mitmesuguseid poliitikuid,» ütles Kranich, kes ka ise seal piirkonnas suvilat üürib. «Tegelikult on suurem osa seal suvitavatest inimestest riigikantselei ametnikud, kes pealegi ei maksa üüri mitte aasta ringi, vaid ainult suvekuudel. Tegemist on riigikantselei jaoks mugava suvituskohaga ja nendest hüvedest ei taheta loobuda.» Kranichi sõnul on pea kõik senised valitsused langetanud otsuse Keila-Joa kompleks maha müüa, kuid riigikantselei on alati leidnud erinevaid takistusi, miks ei saa seda teha. «Viimane meetod on see, et on hakatud koostama detailplaneeringut. Seda lugedes tekib küll mulje, et riigikantselei kavatseb igavesti Keila-Joad haldama jääda ja seal kinnisvaraarendust tegema hakata,» ütles ta. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles