Tööl maganud reisisaatja jäi töökohast ilma

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need reisisaatjad, kelle tööga rahul ei olda, lastakse linnapea sõnul lahti. Nii juhtus ka pildil oleva reisisaatjaga, kes töö ajal magusat und magas.
Need reisisaatjad, kelle tööga rahul ei olda, lastakse linnapea sõnul lahti. Nii juhtus ka pildil oleva reisisaatjaga, kes töö ajal magusat und magas. Foto: Marko Tõnisson.

Täna hommikul ühe bussisõitja kaamerasilma ette jäänud tööpostil maganud reisisaatja jäi enne õhtut töökohast ilma.


«Pildil oleva reisisaatjaga on tööleping tänasest lõpetatud. Kutsusime ta välja ja jõudsime vestluse käigus ühisele veendumusele, et ta ei sobi reisisaatja ametikohale,» ütles Tallinna Autobussikoondise (TAK) pressiesindaja Sirje Roht Postimees.ee'le.

«Töötukassas töötuna arvele võetute hulgas on kahjuks hulk inimesi, kellel puudub üldse tööharjumus. Kahjuks leidub üsna rohkem selliseid ka noorte inimeste hulgas. Töölkäimise harjumuse puudumist ei ole kahjuks võimalik ka töövestlusel tuvastada, seal tunneb küll ära näiteks alkohooliku kalduvustega inimese, kuid mitte selle, kellel puuduv vastutustunne lubab tööpostil rahulikult magada või teiste silme alla üldse puuduvat tööharjumust demonstreerida. Eriti kahju on sellest, et reisisaatjate hulgas on palju väga tublisid inimesi, kelle mainet sellised ametikaaslased paratamatult nullistavad,» nentis Roht.

Tänase seisuga töötab TAKis reisisaatjatena 329 inimest. Rohti andmetel on alates tänavu 1. septembrist, kui reisisaatjate sotsiaalsed töökohad loodi, lõpetatud tööleping 63 reisisaatjaga. «Neist 17 leidsid omale erialase töö, viis lahkusid tervislikel põhjustel, paaril inimesel olid lahkumiseks perekondlikud jms põhjused, kahele inimesele ei sobinud vahetustega tööl käimine ja neli pidasid reisisaatja ametit endale liiga raskeks,» loetles Roht.

Enam kui 30 reisisaatja ametis töötanud inimesega on TAK lõpetanud töölepingu töökohustuste rikkumise tõttu. Selle mõiste alla mahuvad tööluusid, tööülesannete mittetäitmine ja muud sellised rikkumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles