Taavi Aas: naabervallad võiksid oma elanike bussisõidu kinni maksta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas.
Tallinna abilinnapea Taavi Aas. Foto: Mihkel Maripuu

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul võiksid Tallinna naaberomavalitsused maksta kinni oma elanike sõidud Tallinna ühissõidukites sama moodi, nagu praegu makstakse selle eest, kui naabervaldade lapsed Tallinnas koolis käivad.


«Piletitulu katab ühistranspordiettevõtete kogukulust umbes 35 protsenti. Ülejäänud osa kaetakse linnaeelarvest. Ja Tallinna elanikuks registreeritud inimesed võtavad oma tulumaksu kaudu ühistranspordi kompenseerimisest osa, Tallinna sissekirjutust mitte omavad inimesed aga mitte. Ehk piltlikult öeldes, tallinlased maksavad kinni ka mittetallinlaste sõidu Tallinna ühistranspordis. Seda ei saa päris õigeks pidada, seetõttu nähaksegi ette erinevad piletihinnad tallinlastele ja mittetallinlastele,» rääkis Aas.

Ta lisas, et haridussüsteemis käib asi nii, et kui naabervaldade õpilased käivad Tallinnas koolis, siis need vallad kompenseerivad Tallinnale nende kooliskäimise. «Tegelikult ei oleks meil midagi selle vastu, kui naaberomavalitsused hakkaksid kompenseerima ka
oma valla inimeste sõitu Tallinna ühistranspordis. Siis loomulikult muutuksid nende omavalitsuste elanike jaoks ka Tallinna piletihinnad odavamaks,» lausus abilinnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles