Pealinn kärbib jõuliselt koolide ja lasteadade remondiraha

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Kaia Jäppinen avasid vahetult enne valimisi Nõmmel Rännaku lasteaia, kuid tuleval aastal uute lasteaeade ehitamiseks linnal raha pole.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Kaia Jäppinen avasid vahetult enne valimisi Nõmmel Rännaku lasteaia, kuid tuleval aastal uute lasteaeade ehitamiseks linnal raha pole. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsuse poolt heaks kiidetud ja volikokku saadetud Tallinna tuleva aasta eelarve näeb ette koolide ja lasteaedade remondi- ja ehitusraha ränka vähenemist võrreldes tänavusega.

Kui tänavu on koolide remondiks linnal 179 miljonit ning lasteadade ehitamiseks ja remondiks 38 miljonit krooni, siis tuleva aasta eelarves on koolidele eraldatud 14,4 miljonit ning lasteaedadele 2 miljonit krooni. Näiteks mullu oli lasteadade ehitamiseks ja remontimiseks ette nähtud 133 miljonit krooni.

Haridusvaldkonna eest vastutav Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen ütles, et järgmine aasta tõotab tõesti keeruline tulla. «On ette nähtud hädapäraste avariitööde jaoks mõned miljonid kroonid, mõned välisrahastusega projektid ja sellega haridusvaldkond peab järgmisel aastal kuidagi hakkama saama,» lisas ta.

Jäppinen rõhutas samas, et linn on varasematel aastatel loonud usinalt uusi lasteaiakohti, ehitanud uusi lasteaedasid ning tuleva aasta suve jõuavad lõpule sel aastal alanud nelja kooli renoveerimine, mis tehakse läbi erafirmade ehk nn PPP-projektina (era- ja avaliku sektori koostöö).

Kroonigi pole eelnõus investeeringuteks näiteks ka spordi- ja noorsooametile ning enam kui poole võrra on kahanenud ka rahad kultuuriobjektidele. Tänavu investeeris linn spordiväljakutesse ja -hoonetesse läbi ameti 9,1 miljonit krooni.

Kultuuri valdkonda ehk näiteks linnamüüri ja kirikute restaureerimiseks, loomaaia uuendamiseks, lauluväljaku renoveerimiseks ja muudeks projektideks kulus mullu 100 miljonit krooni, kuid tuleva aasta eelarves on kultuuriobjektidele 42 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles