Tõestatud seagripijuhtude arv kasvas Eestis 401ni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gripiravim Tamiflu.
Gripiravim Tamiflu. Foto: Scanpix Norway

Eestis on selle nädala alguse seisuga laboris kinnituse saanud 401 seagripi ehk uue gripi A(H1N1) juhtu, kokku on Eestis alates kevadest uuritud 1200 seagripi kahtlusega analüüsi.

Tervisekaitseinspektsiooni nakkushaiguste labor uuris eelmisel nädalal 287 seagripi kahtlusega proovi, neist 132 olid positiivsed.

Eestis on surnud kaks seagrippi nakatunud inimest. Eestis suri esimene uude grippi nakatunu ööl vastu 23. novembrit, kui meedikutel ei õnnestunud päästa Harjumaalt Raasikult pärit 13-aastase koolipoisi elu. Pühapäeval suri Eestis 50-aastane mees, kellel meedikud tuvastasid uue gripi A(H1N1) viiruse. Mehe surma põhjus oli kopsupõletik ning lahangul tuvastati tal muuhulgas ka uue gripi viirus.

Tervisekaitseinspektsiooni andmetel registreeriti eelmisel nädalal Eestis 843 gripitaolist haigusjuhtu.

Viiruste etioloogilise struktuuri alusel esines gripitaolistest haigusjuhtumitest A-gripi viirust 75,4 protsendil juhtudest, neist omakorda oli seagripp 57 protsendil juhtudest.

Lisaks ringleb ka B-gripi viirus, veerandil juhtudel on haigestumised seotud muude respiratoorseid viirusnakkusi põhjustavate viirustega, näiteks paragripi- ja adenoviirus.

23.- 29. novembrini pöördus arstide poole ülemiste hingamisteede viirusnakkuste tõttu 13508 haigestunut, seda on 37 protsendi võrra enam kui möödunud nädalal. Vanusrühmade järgi haigestusid enim kuni 15-aastased lapsed.

100 000 elaniku kohta haigestus eelmisel nädalal Eestis keskmiselt 1007 inimest. Haigestumise intensiivsus püsib kõikides maakondades endiselt kõrgel tasemel. Haigestunute arvu juurdekasv on stabiliseerumas Ida-Virumaal, Põlvamaal ja Läänemaal. Samas Rapla-, Hiiu- ja Saaremaal, kus haigestumine püsis seni madalal tasemel, täheldati möödunud nädalal olulist haigestunute arvu kasvu. Keskmisest kõrgem on haigestunute arv Jõgevamaal, Lääne-Virumaal, Narvas, Viljandimaal ja Tartumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles