Tartu Üksik- Päästekompaniil tähistab kümnendat sünnipäeva

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu Üksik- Päästekompanii peab homme oma 10. sünnipäeva lahtiste uste päevadega, mille üritused algavad kell 11 paraadiga, teatab Päästeamet.

Paraadil demonstreeritakse kompanii ja koostööpartnerite tehnikat, antakse sõdurisuppi ja korraldatakse reservväelaste teatejooks. Tartu Päästekompanii moodustati 2. septembril 1992. aastal ning algselt allus see Jõhvi Päästerügemendile. 1996. aasta märtsis moodustati Tartu Päästekompanii baasil Tartu Üksik-Päästekompanii. Oma lipu sai Päästekompanii 4. veebruaril 1998.aastal. Tartu ÜPK päästeregioon hõlmab Tartu-, Põlva-, Võru-, Valga-, Viljandi ja Jõgeva maakonda. Kompanii ajateenijad on käinud 447 päästealasel väljakutsel, nendest 56 metsa- ja rabatulekahjul, 27 inimese otsingul, 20 keemia- ja kahel radioaktiivsel saastel. Kompanii demineerijad on kümne aasta jooksul käinud 1698 demineerimisalasel väljakutsel- kokku on hävitatud 5168 lõhkekeha ning kontrollitud on 180 pommiähvardust. Oma tegevusaastate jooksul on kompaniis ajateenistuse läbinud üle 600 sõduri. Hetkel on tegevteenistuses 25 kaadrikaitseväelast ja 56 ajateenijat. Kompanii ülemad on olnud: 1992. aastal leitnant Kaupo Pass, aastail 1993 - 1995 nooremleitnant Andrei Erlich ning alates aastast 1996 kapten Voldemar Tokman. Kompanii on aktiivse abijõuna osalenud pea kõikidel Lõuna-Eesti suurüritustel. Paljud ajateenistuse läbinud sõduritest on asunud tegevteenistusse kaitsejõududes või asunud teenistusse päästeasutustes või politseis. Tartu Üksik- Päästekompanii asub Tartumaal, Luunjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles