Online-intervjuu: küsi Iraagis ja Afganistanis teeninud sõjamehelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Major Janno Märk
Major Janno Märk Foto: Ülo Isberg

Reedel vastab Postimees.ee lugejate küsimustele Afganistani ja Iraagi sõja ning üldiselt sõdurielu teemal paari nädala eest Afganistani sõjakoldest naasnud major Janno Märk.


Online-intervjuu kestab kella 11-13. Selle loo kommentaaridesse on oodatud küsimused Märgile Iraagi ja Afganistani sõjatandrite erinevuste ja sarnasuste kohta; milline paistab olukord Helmandis läbi sõjaväelase silmade; hinnanguid koostööle üheaegselt nii brittide kui ameeriklastega jne.

Postimees.ee teeb küsimuste seast valiku, eelistades aktuaalsemaid ja erinevate esitajate küsimusi.

Major Janno Märk naasis paari nädala eest Afganistanist, kus ta oli kontingendi ülem. Nii palju mehi, kui tema juhtimise all Afganistanis, pole Eesti lipu all välismissioonil kunagi osalenud. Kahjuks langes samasse aega ka tõsiasi, et ühtekokku hukkus kolm Estcoy-8s teeninud meest. Kunagi varem pole Afganistanis nii palju mehi ühe rotatsiooni ajal surma saanud.

Märk oli ka Estpla-9 ülem Iraagis. Just Iraagi-kogemusest on Märk kirjutanud magistritöö ning ta on üks kuuest esimesest kõrgemas sõjakoolis sõjalise juhtimise alal magistrikraadi saanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles