Lennart Meri andis üle Ernst Jaaksoni ja Euroopa fondi õpiraha

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ernst Jaaksoni Sihtasutuse patroon Lennart Meri andis eile oma kodus Rohuneemel Harvardi ülikooli teise aasta üliõpilasele Indrek Vainule üle Ernst Jaaksoni Sihtasutuse rahvusvaheliste suhete õpiraha.

Ernst Jaaksoni Sihtasutuse õpiraha suurus on 15.000 krooni, Lennart Meri Euroopa Sihtasutus lisas õpirahale 5000 krooni, teatas Lennart Meri nõunik Toomas Hiio. 1998. aasta oktoobris Hiiumaal asutatud Ernst Jaaksoni Sihtasutuse eesmärk on jäädvustada väljapaistva Eesti diplomaadi Ernst Jaaksoni mälestust ja toetada Eesti iseseisvuse kindlustamist. Sihtasutus annab välja rahvusvahelise suhete alast õpiraha ja auhindab haritud ning vastutustundlikke riigiametnikke. Lennart Meri Euroopa Sihtasutus asutati käesoleva aasta jaanuaris Eesti Vabariigi rahvusvaheliseks tutvustamiseks ja kindlustamiseks. Meri soovis Vainule palju edu Harvardi ülikoolis õppimiseks. Ta rõhutas, et Ernst Jaaksoni õpiraha ei ole mitte ainult toetus õpinguteks maailma ühes kõige kuulsamas ülikoolis, vaid ka kohustus teenida Eestit nii, nagu seda tegi Eesti kõige pikema teenistuskäiguga diplomaat Ernst Jaakson. Vainu on sündinud 1982. aastal, lõpetanud Tallinna Inglise Kolledzhi ning õpib Harvardi ülikoolis rahvusvahelisi suhteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles