Major Märk osales Belfastis Afganistanis langenute mälestusteenistusel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid.
Sõdurid. Foto: Toomas Huik.

Eesti kontingendi endine ülem Afganistanis major Janno Märk võttis eile osa Belfastis Põhja-Iirimaal korraldatud mälestusteenistusest Afganistanis langenud Briti ja liitlaste sõdurite mälestustseremooniast.

Mälestustseremoonia korraldas 19. kergejalaväebrigaadi, kelle alluvuses teenis Afganistanis jalaväekompanii Estcoy-8, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Püha Anne katedraalis toimunud mälestusteenistusel osales ligi 600 külalist. Teiste hulgas olid ühendkuningriigi, Taani ja Eesti langenuid tulnud mälestama ka Wessexi krahv prints Edward, ühendkuningriigi kaitseminister Bob Ainsworth ja 19. kergejalaväebrigaadi ülem brigaadikindral Tim Radford.

19. kergejalaväebrigaad kandis Afganistani lahingutes raskeid kaotus, kokku langes välisoperatsioonil 83 võitlejat. Afganistanis samas piirkonnas teeninud Estcoy-8 kaotas kolm kaitseväelast. 15. juunil langes veebel Allain Tikko, 23. augustil langesid veebel Eerik Salmus ja seersant Raivis Kang.

Suurbritannia juhitud Helmandi väekoondise koosseisus 19. kergejalaväebrigaadi alluvuses Afganistanis teenis ka Eesti jalaväekompanii Estcoy-8.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles