Politiseerunud paraad avas Tallinnas tudengipäevad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tudengite sügispäevade avarongkäik

Lippude, õhupallide ja plakatitega tuhatkond üliõpilast tähistas eile õhtul Tallinna südalinnas kireva paraadrongkäiguga tudengite sügispäevade algust, mille ligi sada erinevat üritust täidab kesklinna meluga kuni reede hilisõhtuni.

Kastiautodega, sõiduautodega, ratastega ja jalgsi Vabaduse väljakut, Raekoja platsi ja Viru väljakut läbinud pidumeeleolus tudengeid oli eile avarongkäigus üle tuhande. Kogunenud suurearvuline inimhulk ei jätnud eile ükskõikseks ka eelseisvateks valimisteks valmistuvaid erakondi.

Nii Reformierakonna, Rahvaliidu kui ka Res Publica noorliikmed üritasid suurte plakatite ja õhupallidega üksteise võidu just oma erakonda esile upitada.

Tudengipäevade raames on kuni reedeni igal hommikul kella 11st Vabaduse väljakul avatud A. Le Coqi telk, kus päeva jooksul saab osa erinevatest lõbusatest võistlustest, vaadata videoid tudengiüritustest, näha noorpoliitikute väitlusi ning kuulata tudengibände.

Teisipäeval kell 18.00 saab aga telgis nõu rahaasjade korraldamises, kui avaliku loengu peab investeerimispankur Rain Lõhmus.

Viie päeva jooksul toimub ka hulgaliselt spordivõistlusi, mis neljapäeval kulmineeruvad Tallinna Tehnikaülikooli ja Tallinna Pedagoogikaülikooli vahelise mõõduvõtuga korvpallis ning reedel selgub esmakordselt Tudengirammumees.

Täna õhtul peab Tallinna Tehnikaülikool klubis Hollywood 84. sünnipäevapidu ning esimesele 500 tudengile on sissepääs tasuta. Iga päev on kavas ka rattamatkad eri linnaosades ning nendest on lubanud osa võtta ka linnaosavanemad. Neljapäeval tutvustab aga vanalinna endine peaminister Mart Laar.

Reedel kell 18.00 toimub teist aastat Pirita silla all jaburate veesõidukite võistlus, kus originaalsemate veesõidukite omanikud saavad ka auhinnad. Sama päeva õhtul peetakse tudengipäevade lõpurongkäik Pirita jahtklubist Vabaduse väljakule A. Le Coqi telki.

Täpsemat infot tudengipäevade ürituste kohta saab internetist aadressilt tallinn.eyl.ee/sygis02. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles