Kesklinna valitsus relvastab end valvekaamerate ja gaasiballoonidega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesklinna valitsuse hoone Nunne tänaval.
Kesklinna valitsuse hoone Nunne tänaval. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna Kesklinna valitsuse vanema asetäitja Jüri Lump pöördus linnavalitsuse poole taotlusega paigaldada linnaosa haldushoonele senistest kaasaegsemad valvekaamerad.


Lumpi sõnul ei vasta kaheksa aastat tagasi paigaldatud turvasüsteem enam kaasaja nõuetele. «Kaamerate jälgimisperimeeter on liialt kitsas, samuti puudub infrapunaliides, mis võimaldaks fikseerida pimeduses toimuvad intsidendid isikute tuvastamiseks vajaliku pilditeravusega,» selgitas Lump Raepressi vahendusel praeguse turvasüsteemi puudusi.

Kesklinna valitsuse vahetus läheduses toimunud kallaletung hommikul tööleruttavatele inimestele ajendas linnaosavalitsust võtma kasutusele ka muid turvameetmeid. Näiteks tahetakse osta tõrjegaasiballoonid töötajatele ja õhtutundidel koosolekuid pidava halduskogu liikmetele.

Uus laia perimeetrit kattev ning pimedas vajaliku teravusega pilti tootev jälgimiskompleks koos tänapäevaste salvestusseadmetega läheb maksma 195 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles