ERR.ee: Tallinna võimud ei taha vanapaberi sorteerimist rahastada

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügiauto vanapaberit ära viimas.
Prügiauto vanapaberit ära viimas. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Erinevalt teistest kohalikest omavalitsustest pole pakendite taaskasutusorganisatsioon Tallinna linnaga suutnud vanapaberi sorteerimise rahastamises kokkuleppele jõuda.

Eesti Pakendiringluse konteineritele on Tallinnas tekkinud sildid, mis keelavad papp- ja paberpakendite hulka ajalehtede ja reklaami viskamise, mujal Eestis on see aga lubatud, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Eesti Pakendiringluse teenindusjuhi Andres Siplase sõnul on igatpidi mõistlik, et ajalehti ja muid pabereid korjatakse koos. «Kui me mujal oleme saanud need kokkulepped omavalitsustega, et keegi teine katab selle ajalehtede osa kuludest, siis Tallinnaga praegu seda kokkulepet ei ole.»

Siplane ütles, et ajalehtede väljasorteerimine papp- ja paberpakenditest maksaks Tallinnas umbes 50 000 krooni aastas, ent Tallinnaga ei ole seni rahastamises kokkuleppele jõutud.

Tallinna keskkonnaametist öeldi, et vanapaberi ja trükiste konteineri olemasolu eest vastutab korteriühistu või majahaldur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles