Hiina keele õpe saab Kuressaares võimalikuks saatkonna abiga

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Kuigi haridus- ja teadusministeerium hiina keele õpet Kuressaare gümnaasiumis ei toeta, saab see ilmselt juba järgmisel õppeaastal Hiina saatkonna abiga siiski võimalikuks, kirjutab Meie Maa.

«Hiina saatkond soodustab aktiivselt võimalust saata hiina keele õpetaja Kuressaare gümnaasiumisse,» ütles Meie Maale Hiina saatkonna kultuuriatašee Yu Yijie. «Meile teada olevalt saadetakse üks hiina keele õpetaja kooli veel enne 2010. aasta 16. augustit ning kavas on koolis keelt õpetada vähemalt kaks aastat.»

Kultuuriatašee sõnul vaadatakse pärast kaheaastast hiina keele õpet üle, kui populaarne ja edukas aine on ning seejärel otsustatakse, kas saata kohale uus õpetaja.

Kuressaare gümnaasiumi direktor Toomas Takkis vastas küsimusele, kas hiina keele õppe osas on mingeid arenguid toimunud: «Sellest on veel vara rääkida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles