IRL tahab Tallinna bussipeatustesse suitsetamist keelavaid silte

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tallinna volikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni aseesimees Andres Öpik algatas eelnõu, et varustada bussiootepaviljonid suitsetamist keelavate kleebistega.

Tallinna linnavolikogus algatatud eelnõu kohaselt varustatakse ühissõidukite ootekojad kleebistega, mis tuletavad meelde, et ootekojas on suitsetamine keelatud. Kleebised tuleks paigaldada linnavalitsusel koostöös ootepaviljonide haldajatega hiljemalt Ülemaailmseks tubakavabaks päevaks, 31. maiks tuleval aastal.

Andres Öpik lausus, et kuigi tubakaseaduse järgi on ühistranspordi ootekojas suitsetamine keelatud ja selle keelu rikkujat võib karistada rahatrahviga kuni 1200 krooni, siis kahetsusväärselt ei peeta keelusätet ega võimalikku karistust tihtilugu millekski.

«Kindlasti on ootepaviljonis suitsetajate seas ignorantseid isikuid, kes teavad väga hästi, et selles kohas suitsu ette pannes sülitavad nad seaduse peale, kuid ilmselt leidub ka küllalt neid, kes kõnealusest keelust kuulnudki pole,» sõnas Öpik.

«Muidugi mängib nii ühtede kui teiste puhul rolli puudulik kodune kasvatus ja üldine hoolimatus kaasinimeste suhtes, kuid ainuüksi Tartu linna eeskujul tundub olevat otstarbekas varustada iga ootekoja üks kolmest siseküljest tingmärgiga, mis annaks teada ootekojas suitsetamise lubamatusest,» lisas ta.

Öpik toonitas, et keelutähis sisendaks ootekojas viibivatele mittesuitsetajatele enesekindlust nõuda samas viibivalt suitsetajalt suitsetamise lõpetamist.

«Oma kahjulikelt mõjudelt teeb passiivne suitsetamine pea sama välja, kui ise tossata,» lausus Öpik. «Ootekotta tuule ja vihma eest varjunud emad ja lapsed ei pea suitsumehe mõnudest osa saama. Küll aga pole korra tagamiseks vaja paarisadat uut, ootekojavalvuri-nimelist sotsiaalset töökohta, vaid piisab sellestki, kui on üles pandud suitsetamiskeeldu meelde tuletavad kleebised.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles