Andres Tarand hoiatas sotse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Tarand, Jüri Pihl ja Katrin Saks.
Andres Tarand, Jüri Pihl ja Katrin Saks. Foto: Peeter Langovits

Endine peaminister sotsiaaldemokraat Andres Tarand saatis erakonnakaaslastele kirja, milles hoiatas karjääriparteilisuse ning Putini parteile iseloomuliku stiili rakendamise eest Eesti poliitikas.

Euroopa Parlamendi endine liige Andres Tarand rõhutas, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) juhatus peaks neis küsimustes võtma selge seisukoha, kuna vastasel korral võib ta erakonnast välja astuda, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ta ütles oma kirja kommenteerides, et  poliitikutel hakkab meelest minema tõsiasi, et nende tegevuse hindamise põhiliseks kriteeriumiks on demokraatia põhilised väärtused.

«Ma ei oska öelda, et meil nüüd putinlik stiil on, aga aeg-ajalt tuleb ikka tähelepanu pöörata sellele, et mis on oluline, et demokraatia oleks meie erakondade igapäevases töös,» ütles SDE esimees Jüri Pihl kommentaariks, tunnistades, et pole Tarandi kirja veel lugenud.

Andres Tarand ütles, et kuigi ta veel erakonnast välja ei astu, on tegu viimase ja tõsise hoiatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles