Ühendministeerium hoiab töötajaid teadmatuses

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Liina Tõnissoni juhitava majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) sünnini jääb tänasest viis päeva, ei tea liituva majandus- ning teede- ja sideministeeriumi töötajad veel siiani, kes neist töö kaotab ja kes tohivad ametisse jääda.

MKM peab tööd alustama juba selle nädala reedel, 1. novembril, kuid ametnikel pole selgust oma tuleviku kohta. Eri andmeil võib neist tööta jääda 15-30. Juba homme on majandusministeerium lubanud MKMi käivitamise kohta korraldada oma tippjuhtide pressikonverentsi.

Ülbe ametnik

Kahe ministeeriumi peale on riigieelarve eelnõu andmeil 250 koosseisulist kohta - neist 150 praeguses majandusministeeriumis. Ministeeriumide ühendamise töörühma juht Kostel Gerndorf reageeris Postimehe pärimisele, kas inimestele on seda välja öeldud, kes ministeeriumide ühendamise tõttu koondatakse: «Ma ei ole kohustatud sellele küsimusele vastama.»

Tööta jäävate ametnike nimekirja keeldus ta avaldamast, kinnitades, et tema käes seda ei ole. «Niisugusel kujul seda nimekirja ei olegi olemas ja ärge tehke ennast lolliks,» ütles ta.

Majandusministeeriumi ning teede- ja sideministeeriumi pressiesindajad Rain Veetõusme ja Kuldar Väärsi kinnitasid läinud nädalal pärast asjassepuutuvate ametnikega konsulteerimist, et ühtki koondamisteadet ei ole veel inimestele kätte antud ega kellelegi ka suuliselt öeldud, et tal koondamine ees seisab.

MKM ootab kantslerit

«Ei, sellist asja ikka ei ole enne, kui uus kantsler on ametis,» ütles Väärsi. MKMi kantsleri Marika Priske kinnitab valitsus tõenäoliselt ametisse järgmise nädala teisipäeval.

Liidetavate ministeeriumide töötajail puudub ka info sellest, kas ühinemise tõttu koondatavad saavad seadusejärgse kuuajalise etteteatamisaja või tuleb neil kohe laud tühjaks kraamida, mis tähendaks kuu aja kompenseerimist rahaliselt.

Ministeeriumide ühinemistöörühma juriidiline nõustaja, Estonian Business Schooli õiguse ja avaliku halduse professor Arno Almann kinnitas, et totaalset koondamist ei tule.

Ministeeriumide ühendamise õiguslik mehhanism on valitud selline, et kumbki ministeerium ei likvideeru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles