Valitsusliit annab päästjatele 15 miljonit krooni lisaraha

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Riigikogu rahanduskomisjoni reformierakondlasest esimees Taavi Rõivas ütles, et valitsusliidu poliitikud lähevad tänasele rahanduskomisjon istungile plaaniga eraldada päästjatele 15 miljonit krooni lisaraha.

«Koalitsiooni poolelt läheme rahanduskomisjoni ettepanekuga 15 miljonit krooni päästjatele eraldada,» lausus Rõivas täna hommikul Postimees.ee`le. Rahanduskomisjoni koosolek, kus viimast korda arutatakse võimalikke muudatusi riigi 2010. aasta eelarvele, algab täna kell 11.

Tema sõnul on lisaraha eesmärgiks see, et ei peaks kedagi rahapuudusel koondama. «Eeskätt on huvi just see, et säiliks reaalselt päästetööd tegevate inimeste töökohad ja selleks on arvestuste kohaselt vaja 15 miljonit krooni,» lisas Rõivas.

2010. aasta riigieelarve eelnõu näeb kõikides riigi valdkondades ette personalikulude kärpeid ning selle elluviimiseks plaanib päästeameti juhtkond väidetavalt koondada 90 päästja ja 20 kontoritöötaja koondamist. Seni on öeldud, et koondamiste täielik vältimine nõuaks 22,8 miljonit krooni lisaraha.

Rõivas ei soostunud ütlema, mille arvelt või millistest tuludest on plaanis päästjatele lisaraha leida. 11-liikmelises rahanduskomisjonis on valitsusliidu ehk Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liikmeid kokku 5.

Valitsusliitu on eelarveküsimustes seni toetanud ka rohelised, kellel on komisjonis üks liige. Opositsiooniparteidel on komisjonis 5 liiget. Samas on ka opositsioonierakonnad kutsunud valitsusliitu üles päästjatele lisaraha leidma.

Riigi 2010. aaste eelarve tuleb lõpphääletusele riigikogus kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles