Paldiskis uppus vanarauda vedanud amfiibsõiduk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Paldiski Põhjasadama lähedal uppus laupäeva õhtul amfiibsõiduk, millega neli meest olid Väike-Pakri saarelt vanametalli toomas.

Nõukogude sõjaväes kasutusel olnud amfiibtransportööril olnud meestest pääses kolm eluga, üks uppus.

Rannikust 1,2 meremiili kaugusel juhtunud õnnetusest teatati päästeametile kell 16.15. Piirivalveameti pressiesindaja ütles, et merel puhus tuul kuni üheksa meetrit sekundis ja laine oli 1,5 meetri kõrgune, kuid seda tüüpi sõiduk ei kannata lainet ega ole ette nähtud merel sõitmiseks. «Ilmselt sooritasid nad parempööret ja sattusid küljega vastu lainet, mis aluse ümber paiskas,» lausus pressiesindaja. Mehed olid ilma päästevestideta.

Transpordisõidukil olnud 31-aastasel Innaril, 50-aastasel Ülol ja 39-aastasel Sergeil õnnestus mereveest pääseda lähedal olnud mudapraamile, kust piirivalvekaater nad kaldale toimetas. Pääsenutest keegi haiglaravi ei vajanud.

36-aastane Ants uppus, tema surnukeha eile 23 meetri sügavusel merepõhjas asuva sõiduki vraki juurest otsinud tuukrid ei leidnud. Pressiesindaja märkis, et vees oli nähtavus väga halb.

Väike-Pakrile sõitis ujuvtransportööriga veel viies mees, kuid too otsustas saarele jääda. Piirivalve pressiesindaja oletas, et ta ei julgenud koormatud sõidukiga mandrile tagasi sõita. Piirivalvekaater tõi mehe laupäeva õhtul saarelt ära. (BNS)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles