Viimsi kaalub Piilupesa lasteaia kolimist asenduspinnale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piilupesa lasteaed Viimsis.
Piilupesa lasteaed Viimsis. Foto: Küllike Rooväli

Viimsi vallal saab 2009. aasta lõpus otsa rendileping AS-iga Esmar, kelle ruumides paikneb Piilupesa lasteaed. Valla tellitud hoone ekspertiis soovitab ruumidele kapitaalremonti, mistõttu kaalub Viimsi , kas kolida lasteaed ajutistele pindadele või pikendada rendilepingut kapitaalremondi kohustusega.


«Aasta lõpu seisuga lõpeb Viimsi vallal leping Esmariga, kelle ruumides on valla lasteaed juba ligi 20 aastat tegutsenud,» ütles Viimsi vallavanem Haldo Oravas. «Piilupesa lasteaed paikneb samades ruumides, kus kunagi tegutses Kirovi nimelise kalurikolhoosi lasteaed. Praegustele Piilupesa ruumidele on valla tellimusel tehtud ehitusfüüsikaline ekspertiis, mis soovitab hoone kapitaalremonti, kuna ruumid ei vasta piisavalt lasteasutuste terviseohutuse nõuetele. Hoone sisekliima ei ole küll otseselt ohtlik laste tervisele, kuid ruumides on liialt niiskust, mis võib tuleneda Nõukogude ajal ehitatud hoone ebakvaliteetsest hüdroisolatsioonist. Samuti on olnud probleeme ruumide kütmisega.»

Viimsi vald on kuulutanud välja hankekonkursi uute ruumide leidmiseks lasteaedadele. Hanke täheaeg on 4. jaanuar 2010. Pärast hankekonkursi tulemuste hindamist otsustab vallavalitsus, kas pikendatakse lepingut Esmariga või on vallale mõistlikum leida ehitaja, kellelt hakata rentima täiesti uusi ruume Piilupesale. Viimsi ei saa kohe uut lasteaeda ehitada, kuna kohalikule omavalitsusele seaduses lubatud laenukoormuse piir seda ei võimalda.

Viimsi valda on viimase kümne aasta jooksul ehitatud viis uut lasteaeda. Viimane neist, 120-kohaline Karulaugu lasteaed avas uksed käesoleva aasta 1. septembril.
Piilupesa lasteaed asub Viimsi vallas Haabneeme alevikus. Lasteaias on kümme rühma kokku 200 lapsega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles