Retseptivabriku pidamises kahtlustatav loobus kokkuleppest kohtus

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Ernesaks kohtus.
Andre Ernesaks kohtus. Foto: Liis Treimann / Postimees

Täna jäi lõpplahenduseta retseptivabriku pidamises süüdistatud Andre Ernesaksa ja tema kaasosaliste kohtuvaidlus, sest Ernesaks ei nõustunud kokkuleppemenetlusega.

«Kuna süüdistatav Ernesaks ei nõustunud tänasel istungil kokkuleppemenetlusega, siis jätkub selle kriminaalasja arutamine üldmenetluses,» ütles Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots.

Uus istungiaeg määratakse Otsa sõnul üldise järjekorra alusel. Praegu ei ole istungi aega veel paika pandud.

Ernesaksa (38), Milvi Koplust (74) ja Aleksandr Štšennikovi (56)süüdistatakse grupilises, korduvas ja suures ulatuses toime pandud narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ebaseaduslikus käitlemises, tegevusloata ja keelatud tervishoiuteenuse osutamises OÜ Calendula sildi all ning dokumentide võltsimises.

Novembristeatas prokurör Taavi Pern, et ta on jõudnud süüdistatavate ja nende kaitsjatega karistuse osas kokkuleppele. Täna aga loobus Ernesaks kokkuleppest ning kohtusaaga jätkub.

Novembris jäi oodatud kokkulepe sõlmimata, sest Ernesaksa kaitsja vandeadvokaat Andres Gorkin ei olnud jõudnud mahuka süüdistuse kõiki detaile oma kaitsealusega läbi arutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles