Keskkonnakaitsjad vastu TTÜ uutele elamutele

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskkonnakaitsjaid ühendav Nõmme Tee Selts ja Mustamäe üldplaneeringut koostav arhitekt Margus Koot on vastu Tallinna Tehnikaülikooli plaanile ehitada Sütiste parkmetsa külje alla 15 elumaja.

Nii Nõmme Tee Seltsi esindaja Helle Vilu kui ka Kooti hinnangul peaks elamute alla kavandatud piirkond jääma puhkealaks. «Olen kategooriliselt selle vastu, kuna elamute ehitamine läheb vastuollu nii ala arenguperspektiivi kui ka Tallinna üldplaneeringuga,» lausus Koot. «Saatsin protesti ka Harju maavanemale, kes peab tekkinud planeeringuvaidluse nüüd lahendama.»

Mullu vastu võetud Tallinna üldplaneeringus on sama piirkond ette nähtud ühiskondlike ja puhkeehitiste alana. Samas on ala elamupiirkonnaks muutva detailplaneeringu heaks kiitnud juba Mustamäe linnaosa valitsus.

Linnaosa küsitleb

TTÜ haldusprorektor Peep Jonas ütles, et elamute rajamine ei tingi ühegi puu mahavõtmist ning praegu on see ala narkomaanide ja kodutute kogunemiskoht.

«Kui sinna jalutama minna, siis satub Nõukogude armee poolt omal ajal lasketiiruks tehtud liivaküngastele ning prügimäele, kuhu linlased jätavad oma autokumme ja akusid,» märkis ta. «Kui keegi näeb siin tonti, et hakkame hulgaliselt puid maha võtma ja ehitame metsa maju täis, siis see on vale.»

Linnaosavanem Helle Kalda ütles Postimehele, et toetab planeeringut, sest elamute alla minev piirkond on praegu korrast ära ning seal tegutseb kriminogeenne seltskond. Samas pani linnaosavalitsus kõigi mustamäelaste postkastidesse viidava linnaosa lehe vahele ka küsitluskupongi, milles soovitakse saada elanike hinnangut majade rajamisele.

Alale kuni 250 korterit

Kalda lubas, et sõltumata küsitluse tulemusest ütleb ta elanike seisukoha volikogus kindlasti välja, kui saadikud detailplaneeringut hääletama asuvad.

Vilu sõnul näitas Tallinna mändide kohta tehtud teaduslik uuring, et Sütiste parkmetsa piirkonnas tuleks metsaala säilitamise nimel vähendada inimkoormust, mis aga külje alla rajatava elamukvartali tõttu ähvardab hoopiski oluliselt suureneda. Ta lisas, et ülikoolil on oma arenguks raha vaja ning elamute müük oleks neile tuluallikaks.

Jonas ütles, et ülikool müüb alale rajatavad kuni 250 korterit oma töötajatele ning üürib doktorantidele. «Ülikoolile on see väga oluline, sest niimoodi on võimalik kinnistada inimesi ülikooli juurde,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles