USA suursaadik soovib Eesti valitsusega tihedat koostööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA uus suursaadik Michael C. Polt saabus 7. detsembril Tallinna lennujaama.
USA uus suursaadik Michael C. Polt saabus 7. detsembril Tallinna lennujaama. Foto: Peeter Langovits

Esmaspäeval Eestisse jõudnud Ameerika Ühendriikide uue suursaadiku Michael C. Polti sõnul soovib ta teha Eesti valitsusega tihedat koostööd 21. sajandi väljakutsetega silmitsi seismisel.

Polt ütles esmaspäeval Tallinna lennujaamas ajakirjanikele, et on suur au olla suursaadik Eestis. Ta tunnustas Eesti ja USA vahelist partnerlust ja sügavat sõprust, mis on kestnud ka läbi raskete aegade.

Oma tähtsamatest ülesannetest rääkides tõi suursaadik esile uue majanduskasvu, julgeolekuküsimuste ja globaalse demokratiseerumisega tegelemise.

Polt märkis, et soovib teha koostööd Eesti ning Afganistani, Iraagi ja Pakistani valitsusega, et koos nendega võidelda vaenlase vastu. Ka tõi ta välja vajaduse teha koostööd Gruusia ja Kosovo aitamisel.

«Ma olen sügavalt liigutatud sellest, mida olen kuulnud Eesti rahva ajaloost,» ütles suursaadik eesti keeles.

Esmaspäeval Eestisse saabunud Ameerika Ühendriikide uus suursaadik Michael C. Polt annab oma volikirja president Toomas Hendrik Ilvesele üle neljapäeval.

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama esitas karjääridiplomaat Polti suursaadikuks septembri lõpus, novembri lõpus andis oma heakskiidu ka senat.

Enne suursaadikuks nimetamist töötas Polt alates 2008. aasta augustist USA välisteenistuse õigusloome büroo juhi esimese asetäitjana. Aastatel 2004-2007 oli ta Ameerika Ühendriikide suursaadik Serbias ja Montenegros.

Michael C. Polt on töötanud USA karjääridiplomaadina ligi 30 aastat ning ta on töötanud Ameerika Ühendriikide saatkonna juhi asetäitjana Saksamaal Berliinis ja Šveitsis Bernis.

1989. aastal töötas ta Panama Citys USA saatkonnas poliitilise nõunikuna ajal, kui Ameerika Ühendriigid korraldasid sõjalise operatsiooni Noriega režiimi vastu.

Polt on töötanud erinevatel ametikohtadel USA saatkondades Saksamaal Bonnis, Mehhikos Mexico Citys ja Taanis Kopenhaagenis ning USA konsulaadis Saksamaal Bremenis.

Ameerika Ühendriikide eelmine suursaadik Eestis Stanley Davis Phillips lahkus ametist tänavu jaanuari keskel ning alates sellest ajast pole USA-l Eestis suursaadikut olnud. Phillips esitas president Toomas Hendrik Ilvesele oma volikirja 31. mail 2007.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles