Vandaalid rüüstasid Otepää linnamäel

Allan Keian
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vandaalid on täielikult rüüstanud Otepää linnamäe, lõhkunud sildid, lauad ja pingid. Purustatud ja mäest alla veeretatud on paar kuud tagasi paigaldatud välikäimla, teatas Lõuna-Eesti infoveeb.

Rüüstatud on ka sel suvel Saku Suverulli ametlikuks lõpuürituseks, Otepää Linnusepäevaks, valminud kiviheitemasin. Otepää linnamäe on oma hoole alla võtnud kohalik Lionsklubi, kes koos Otepää Noortekeskusega on heakorrastanud linnamäe. Lionsid ehitasid ka koostöös Tartu Ülikooli ajalootudengitega kiviheitemasina. Otepää on vanim Eesti kivilinnus, aastast 1224, esmakordselt on linnust mainitud aastal 1116. Sel kevadel lõhuti Otepää linnamäel 1934. aastast pärit ajalooline pronksist Eesti linnuste kaart, kiik ja tualetid. Otepää Noortekeskuse, Lionsite ja Otepää Valla ühisel heakorrapäeval sel kevadel linnamäel parandati vandaalide poolt lõhutu. Otepää vallavanema Aivar Nigoli sõnul on lõhkujatega olnud probleeme ka Pühajärve Pargis. Korduvalt on pöördutud politsei poole, kuid seni pole huligaane tabatud. Otepää Lionsklubi ja Otepää Noortekeskus arutavad oma tänasel koosolekul preemia väljapanemist info eest, mis viiks rüüstajate tabamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles