USA kaitseminister saabus valitsusremondi eel Afganistani

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister Robert Gates
USA kaitseminister Robert Gates Foto: Reuters / Scanpix

USA kaitseminister Robert Gates saabus täna üllatusvisiidile Afganistani, kus president Hamid Karzai on lubanud teha valitsuses muudatusi.


«Meie, seal hulgas ka Afganistani edu valguses on oluline, et ministrid oleksid võimekad ja ausad neis valdkondades, mis puudutavad meid kõige rohkem,» ütles Gates selle Kesk-Aasia riigi kaitse- ja siseministrile viidates.

Gates on kõrgeim USA ametnik, kes on külastanud Afganistani sestsaadik, kui Ühendriikide president Barack Obama teatas nädala eest veel 30 000 ameerika sõduri saatmisest sellesse kriisikoldesse.

Gates kohtub Kabulis president Karzaiga ning arutab kõnelustel USA komandöridega lisajõudude saatmist võitlusse Talibani mässulistega.

Pentagoni teatel saabuvad esimesed 1500 merejalaväelast Afganistani lõunaossa juba järgmisel nädalal.

«Tahame rääkida president Karzai ja kaitseminister Abdul Rahim Wardakiga president Obama otsusest ja selle elluviimisest, sellest, kuidas me hakkame täiendatud vägesid partnerluses Afganistani julgeolekujõududega kasutama,» ütles Gates ajakirjanikele.

Kaitseminister lisas, et tõstatab kohtumistel ka Afganistani armee ja politsei koolitamise ja varustamise küsimuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles