Reps: aktsiisitõus lööb tudengite rahakoti pihta

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Toomas Huik

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Mailis Reps ütles, et riigi kavandatud kütuseaktsiisi tõusu tõttu on Tallinna linn sunnitud muutma ühistranspordi piletihindu väljaspool pealinna elavatele tudengitele.


Repsi sõnul on majanduslanguse ja riigieelarve kärpimiste tagajärjel viimase aastaga tudengitelt ära võetud või vähendatud sedagi vähest, mida võis nimetada riigipoolseks toetuseks.



«Kaotati õppelaenu kustutamise võimalus avalikus sektoris töötavatel inimestel ja lapsevanematel,» märkis endine haridusminister Reps. «Siia lisandub järgmisest aastast ka õppelaenu intressidelt tulumaksu tagastamise kaotamine. Samuti on kärbitud niigi vähestele kättesaadavaid ja naeruväärse suurusega õppetoetusi. Tudengile tähendab see, et järgmisel aastal saab ta iga kuu 125 krooni vähem kui eelmisel aastal samal ajal.»

Reps ütles, et Keskerakonna fraktsiooni ettepanek taastada eelmisel õppeaastal kehtinud õppetoetuste määrad ei leidnud riigikogus toetust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles