Tallinn saab juurde Tala ja Sääse tänava

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tala tänav on skeemil tähistatud sinisega.
Tala tänav on skeemil tähistatud sinisega. Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnavalitsus nimetab Lasnamäe linnaossa Sõjamäele rajatava tänava Tala tänavaks ning Mustamäele Sääse asumisse rajatava tänava Sääse tänavaks.


Tala tänava nime hakkab kandma Peterburi teega paralleelne Juhan Smuuli tee ja Betooni tänava vaheline tänavalõik ning Sääse tänava nime Tammsaare teega paralleelne Mustamäe tee ja Kiili tänava vaheline tänavalõik, vahendas Raepress.

Linnavalitsuse nimekomisjon otsustas Sõjamäe uue tänava nimevalikul Tala tänava kasuks, kuna piirkonnas on kasutusel ehitusmaterjalide, ehitusdetailide ja tööriistadega seotud nimed - Betooni, Paneeli, Silluse ja Sarruse tänav.

Mustamäele tekkivale uuele tänavale nime panekul leiti, et võiks taastada ajaloolise, juba tsaariajast pärit nime - Sääse tänav on varem piirkonnas olnud, kuid 1984. aastal kaotatud. Ideed toetab ka tänava paiknemine Sääse asumis, kus on palju erinevate putukate nimelisi tänavaid ning Sääse peatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles