Kärdla kordoni piirivalvurid sõitsid appi merehädas kajakimeeskonnale

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemeri
Läänemeri Foto: Mihkel Maripuu

Täna sai Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja teate, et Rootsist Eestisse sõitev kajakimeeskond vajab kiiresti abi ühe meeskonnaliikme toimetamisel maismaale. 

Öösel kell 0.17 helistas Kuressaare merevalvekeskusesse meeskodanik, kes teatas, et kahe kahekohalise kajakiga oli Rootsist Hiiumaa poole teel neli inimest, kellest ühel meeskonnaliikmetest oli tervislik seisund muutunud sedavõrd halvaks, et omal jõul Eesti poole liikumine ei olnud täies meeskonnakoosseisus enam võimalik, rääkis Lääne piirivalvekeskuse pressiesindaja Janne Mets Postimees.ee'le.

Kajakkidel sõitjad vajasid kiiresti abi mehe toimetamiseks maismaale.
 
Sündmuskohale, mis teate edastamise hetkel asus Hiiumaa rannikust umbes 93 kilomeetrit lääne suunas, väljus Sõru sadamast hädasolijatele appi Kärdla piirivalvekordoni toimkond mootorpaadil.
 
Kell 5.30 jõudsid piirivalvurid abivajajateni ning kaks kajakki koos meeskondadega võeti mootorpaadi pardale ning sõideti tagasi Hiiumaa suunas.
 
Halva tervise üle kaevanud Mihkli tervislik olukord oli kogu teekonna vältel Kuressaare merevalvekeskuse korrapidaja kontrolli all, kes telefoni teel suhtles nii kajakimeeskonnaga kui meeskonna kontaktisikuga. Piirivalvekopteri abi hädasolijad vajalikuks ei pidanud.
 
Kell 8.25 sildus Kärdla kordoni toimkond koos nelja hädasolnuga ja mootorpaadi pardal asuvate kajakkidega Lehtma sadamas. Meditsiinilist abi kajakimeeskonna liikmele ei olnud vaja kutsuda, kuna terviserikke üle kaevanud mehe tervislik seisund oli sadamasse jõudes juba paranenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles