Gates ütles NATO vägedele Afganistanis, et edu on käeulatuses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Gates (vasakul) ja Afganistani president Hamid Karzai.
Robert Gates (vasakul) ja Afganistani president Hamid Karzai. Foto: AFP / Scanpix

Afganistanis viibiv USA kaitseminister Robert Gates ütles täna liitlasvägedele, et kuigi kaheksa aastat väldanud sõda Talibani vastu on ägenenud, on edu konfliktikoldes käeulatuses.


Liitlasvägede ühendoperatsioonide keskust külastanud Gates kiitis AFP teatel Afganistanis paiknevate riikide omavahelist koostööd.

Pentagoni pealik on esimene USA valitsusliige, kes Afganistani külastab pärast president Barack Obama korraldust saata sinna 30 000 lisasõdurit.

NATO vägede ülemjuhataja Afganistanis ennustas eile, et lisavägede abil suudetakse tagada lõplik võit Talibani mässuliste üle.

«2011. aasta suveks saab afgaani rahva jaoks selgeks, et mässulised ei võida, ning see annab neile võimaluse oma valitsuse poolele üle tulla,» ütles kindral Stanley McChrystal Washingtonis USA seadusandjatele.

McChrystal on strateegia edus kindel, kuna Taliban on rahva seas ebapopulaarne ning afgaanid näevad võõrvägesid «vajaliku sillana julgeoleku ja stabiilsuse» tagamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles