Peeter Mardna jätkab tööd ühendatud terviseametis

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Mardna.
Peeter Mardna. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kauane tervishoiujuht Peeter Mardna loobus suurhüvitisest pensionile siirdumise eest ja jätkab ühendatud terviseametis järelevalve juhtivinspektorina, kirjutab meditsiiniuudiste portaal

mu.ee

.


Praegu on ta tervishoiuameti järelevalve osakonna juhataja. « Mina olen uue ameti järelevalve juhtivinspektor. Ma kardan, et minu pensionile saatmine oleks neil kalliks läinud ja ministeeriumist anti neile juhtnöörid, et kalleid mahamaksmiseid ei saa teha,» rääkis Mardna.

Mardna oleks pika staaži alusel saanud 12 kuu palga, brutona 250 000 krooni, netos 117 000 krooni. «Naine räägib igal hommikul, et lõpeta ükskord ära. Ma võiksin seal maal muidugi tegutseda - mulle väga meeldib see töö,» rääkis Mardna alternatiivsest võimalusest maakodus tegutseda.

Üks põhjus, miks ta enda sõnul jätkab, on missioonitunne. Eriti suurt rahuldust tunneb ta 1995. aastal loodud arstiliku ekspertiisi komisjoni töö juhtimisest.

«Ma julgen öelda, et see punt on eesti meditsiini au ja südametunnistus. Me ei tee mingit kompromissi. See seltskond peaks oma koostööd jätkama ja seda ei peaks tulema juhtima 23-aastane juristiharidusega plika. Sellise inimese kätte anda meditsiiniline õiguse mõistmine - igal asjal peab mingi piir olema. Otsustama peavad need, kes sellest asjast midagi teavad,» sõnas Mardna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles