Ametipalkade eelnõu läbis esimese lugemise

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Peeter Langovits.

Riigikogu lõpetas täna kõikide fraktsioonide algatatud kõrgemate riigiteenijate ametipalkade seaduse eelnõu esimese lugemise.

Eelnõuga seotakse lahti riigi kõrgemate ametiisikute ametipalgad Eesti keskmisest palgast, vahendas parlamendi pressiesindaja.

Seadus hakkab kehtima alates järgmise riigikogu koosseisu volituste alguspäevast.

Algatajate poolt ettekandega esinenud riigikogu liige Ain Seppik tõi esile peamised põhjused, miks antud eelnõu algatati. Tema sõnul on uus palgakorraldus senisest läbipaistvam ja lihtsam.

Põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde andis ülevaate eelnõu menetlemisest komisjonis.

Eelnõu reguleerib kõrgematele riigiteenijatele palga määramist ja maksmist ning on välja töötatud lähtuvalt vajadusest korrastada kõrgemate riigiteenijate
palgasüsteemi. Sätestatakse kõrgeim palgamäär, mis on aluseks loetelus esitatud riigiteenijate ametipalkade määramisel. Eelnõu kohaselt on presidendi, riigikogu esimehe, peaministri ja riigikohtu esimehe ametipalga koefitsient 1,0 ning riigikogu liikmel 0,65.

Eelnõu on ette valmistanud riigikogu töökorralduse töörühm, kuhu kuulusid riigikogu kõigi fraktsioonide esindajad. Muudatusettepanekute esitamise tähtaeg on 14. detsember. Eelnõu teine ja kolmas lugemine on kavas järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles