Toomas Tool jagas suulisi lubadusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piilupesa hoolekogu esimees Janek Popell.
Piilupesa hoolekogu esimees Janek Popell. Foto: Peeter Langovits.

Täna õhtupoolikul oli Viimsi valla suurimasse, Piilupesa lasteaeda kogunenud umbes 130 lapsevanemat, kes kõik ootasid ärevusega teavet lasteaia tuleviku kohta.


Viimsi abivallavanem Urve Palo astus rahva ette ning teatas, et tuli just kohtumiselt suurärimees Toomas Tooliga, kes lubas, et Piilupesa lasteaiast vähemalt esialgu lapsi välja ei tõsteta, kuigi hoone rendileping lõpeb viimasel detsembril.

Palo kinnitas lapsevanematele, et leppis Tooliga suuliselt kokku, et 1971. aastal valminud ning hallitusest puretud hoonele tehakse veel detsembris ehitusekspertiis. See peab näitama, mida on maja juures vaja ette võtta, et hoone kapitaalselt korda teha.

Pärast vajalike tööde nimekirja selgumist rehkendab Esmar välja, kui palju renoveerimine maksma läheb ning teeb Viimsi vallavalitsusele hinnapakkumise.

«Jaanuari lõpuks peab selguma, kas vald ja Esmar saavad edaspidi koostööd teha,» ütles Palo. «Kui Esmari hinnapakkumine ning edasine rendihind vallale sobivad, siis laseb Esmar maja septembriks renoveerida ning võime kasvõi 20 aasta pikkuse uue rendilepingu sõlmida. Tool sai aru, et turuhinnast kõrgemat renti vald talle maksma ei hakka.»

Palo sõnul lubas Tool suuliselt, et järgmise aasta esimeses kvartalis saavad lapsed kindlasti Piilupesas edasi olla. Abivallavanem tõotas ka seda, et jaanuari lõpuks peavad läbirääkimised Esmariga igal juhul lõppenud olema.

Palo ning lasteaia juhid leppisid kohale tulnud lapsevanematega kokku ka selle, et jõulude ajal tuleb hoones igal juhul niiskusetõrje teha, et majas vohavast hallitusest kasvõi ajutiselt lahti saada. Esmalt tuleb muidugi leida firma, kes on nõus seda jõulude ajal tegema.

Lapsevanemaid huvitas loomulikult ka see, et mis saab siis, kui vald Esmariga siiski rendi hinnas või renoveerimise maksumuses kokkuleppele ei jõua. Sellisel juhul läheb Palo sõnul käiku plaan B ehk lapsed kolitakse ajutiselt asenduspindadele ning vald tellib arendajatelt Piilupesale päris uued hooned. Hange arendajate leidmiseks on juba välja kuulutatud ning 4. jaanuaril selguvad selle tulemused.

Kolm asenduspinda on vald koos lasteaia juhtidega juba välja vaadanud, kuid otsimine jätkub, et leida kõige sobivamad ruumid, kuhu kõik 200 Piilupesa last kenasti ära paigutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles