Rohelised ja Rahvaliit arutasid koostööd

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheliste kodulehe fragment.
Roheliste kodulehe fragment. Foto: www.erakond.ee

Täna kohtunud Erakond Eestimaa Rohelised ja Eestimaa Rahvaliidu (ERL) töörühmad tõdesid ühisosa senisest suuremaks koostööks.


Mõlemad erakonnad peavad vajalikuks reformida senist maksusüsteemi, käsitleda majandus-, sotsiaal- ja keskkonnaregulatsioone tervikuna ning astuda aktiivseid samme Eesti poliitika demokratiseerimiseks, teatasid rohelised.


«Nii nagu liikide mitmekesisusel looduses on oluline roll ökosüsteemi tasakaalu säilitamisel, on ka mitmekesisuse hoidmine ja kasvatamine poliitmaastikul tagatiseks Eesti Vabariigi jätkuvusele ning selle tarbeks vajame kõigi erakondade vahelist koostööd,» ütles Erakond Eestimaa Rohelised fraktsiooni esimees Valdur Lahtvee.

«Peame mõlemad väga oluliseks rahvaalgatuste senisest suuremat arvestamist otsustusprotsessides, samuti kodanikuühenduste kaasamist ja vabatahtlike töö väärtustamist ühiskonnas,» ütles Rahvaliidu aseesimees Anto Liivat. «Oleme mõlemad vastu ka kallitele aga pealiskaudsetele valimiskampaaniatele, mis viivad lõpuks valikuvabaduse vähenemiseni ja valija võõrandumiseni,» lisas Liivat.

Nii Rahvaliit kui ka Eestimaa Rohelised vaatavad poliitikat ning omavahelist koostööd pika perspektiiviga, saavutamaks olukorda, kus ühiskond oleks hoolivam nii inimeste kui keskkonna suhtes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles