Juhan Parts teenib parteikaaslast nõustades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba oktoobrist laekub Res Publica esimehe Juhan Partsi pangakontole palk tema parteikaaslase Olav Aarna juhitud Estonian Business Schoolilt, sest rektor Aarna palkas Partsi endale nõunikuks.

9. oktoobril sõlmitud tähtajalise töölepingu kohaselt nõustab Parts Res Publica eestseisusesse kuuluvat rektor Aarnat seoses Estonian Business Schooli (EBS) avaliku halduse õppekavaga.

«Millistele sihtgruppidele võiks õppekava olla suunatud ning mis võiksid sellest tulenevalt olla spetsialiseerumise suunad,» täpsustas Aarna. «Pidasime teda selles valdkonnas kõige asjalikumaks ja kompetentsemaks inimeseks.»

Leping reedeni

Seda, et erakonna juhtorganisse kuuluva inimese poolt sama erakonna liidri töölevõtmine võib mõningates inimestes tekitada tunde nn soojade kohtade omadele poistele mängimises, ei saa Aarna sõnul üheselt välistada.

«Aga minu arvates on oluline vahe, kas on tegemist avaliku teenistuse või eraõigusliku juriidilise isikuga - nende toimimisloogikad on erinevad,» tähendas Aarna. «Et tavainimene seda erinevust piisavalt selgelt tajub, selles ei saa muidugi kindel jah olla...»

Oktoobri alguses sõlmitud tööleping EBSiga saab Partsil ümber sellel reedel, nentis EBSi avalike suhete juht Tiiu Allikmäe.

Kas 2. märtsi valimistel Riigikogusse pürgiva Partsiga ka uus leping sõlmitakse, ei osanud Allikmäe eile öelda. «Meil lõppes just kahenädalane vaheaeg ning juhtkond pole veel jõudnud ühtegi koosolekut pidada,» lausus ta. Rektor Aarna arutab enda sõnul edasist koostööd Partsiga lähipäevil.

«Ma arvan küll, et seni oleme tema käest head nõu saanud,» hindas Aarna.

Kui palju Parts selle hea nõu eest EBSilt töötasu on saanud, ei ole Res Publica meediajuhi Allar Tankleri sõnul võimalik konfidentsiaalsusnõuete tõttu avalikustada.

Põhikohaga parteijuht

Kuivõrd põhiline osa Partsi ajast kulub Res Publica esimehena siiski erakonna juhtimisele, töötas ta seni Tankleri sõnul rektor Aarna nõunikuna osakoormusega.

Juhan Partsi valis Res Publica ülekaaluka häälteenamusega oma esimeheks eelmise aasta 24. augustil, vaid kaks nädalat pärast seda, kui mees oli teatanud oma soovist lahkuda riigikontrolöri kohalt.

Samas polnud Parts ka pärast erakonna juhiks saamist ametlikult riigiametniku kohustest prii, sest Riigikogu vabastas ta 42 poolthäälega riigikontrolöri ametist alles 8. oktoobril ehk 12 päeva enne kohalike omavalitsuste volikogude valimisi.

Kohalikel valimistel saatis augusti alguses vaid viit-kuut toetusprotsenti omanud Res Publicat edu, mis lubas valitsemise enda kätte võtta näiteks seni Reformierakonna juhitud Haapsalus ning tagas neile 17 mandaati 63-kohalises Tallinna linnavolikogus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles