Suurtükiväepataljoni sõdurid lasevad esimest korda 122-mm haubitsatest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahinglaskmised haubitsast..
Lahinglaskmised haubitsast.. Foto: Toomas Huik.

Homme lasevad suurtükiväepataljoni ajateenijad ja Kõrgema Sõjakooli kadetid kaitseväe keskpolügoonil esimest korda 122-millimeetristest haubitsatest. 

«Ajateenijatel on tegemist kontrollharjutusega, kus nad saavad nooremallohvitseri kursustel omandatud teadmisi näidata,» ütles suurtükiväepataljoni ülem kapten Vahur Kütt.

«Põhieksami sooritavad ajateenijad 155 mm haubitsate lahinglaskmistel, mis on suurtükiväepataljoni põhirelv.»

Tänavu Soomelt saadud haubitsaid H63 testiti paar kuud tagasi näidislaskmistel, kuid ajateenijatele on lahinglaskmine esmakordne.

Lahinglaskmistel osaleb 4 Kõrgema Sõjakooli suurtükiväe eriala kadetti, ligi 60 suurtükiväepataljoni nooremallohvitseri kursuse õppurit ning kaadrikaitseväelased.

Kolmest 122-millimeetristest haubitsast lastakse ligi 5 kilomeetri kaugusel olevaid sihtmärke.

122-millimeetrised haubitsad vahetasid välja omal ajal Soomest abi korras saadud 105-millimeetrised haubitsad tänavu kevadel. Haubitsaid kasutatakse suurtükiväelaste rahuaegses väljaõppes ning  suurtükiväepataljoni relvastamiseks. Tegemist on Soome sõja-aja reservi kuulunud haubitsatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles