Ülikoolid vastuvõtukorra muutmisele veel ei mõtle

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ülikoolid pole võimalikke muudatusi vastuvõtus seoses gümnaasiumi lõpetamise korra muutumisega 2014. aastal veel eriti arutanud.

Iga abiturient peab alates 2014. aasta kevadest kohustuslikus korras sooritama eesti keele, matemaatika ja võõrkeele riigieksamid. Lisaks tuleb gümnaasiumilõpetajal sooritada kooli õppesuunast tulenev küpsuseksam. Samuti tuleb uudisena gümnaasiumi jooksul koostada mahult lõpueksamiga võrdväärne uurimustöö või praktiline töö.

«Tegemist on kindlasti olulise küsimusega, mis kahtlemata mõjutab ülikoolide vastuvõtuprotseduure ning -tingimusi,» ütles Tartu Ülikooli õppeprorektor Birute Klaas. Ta tõdes aga, et hetkel on kogu protsess aga vaid ideefaasis ning Tartu Ülikoolis antud küsimust veel laiemalt arutatud ei ole.

«Seisukoha kujundamiseks peaks siin kindlasti algatama diskussiooni ning me loodame, et haridus- ja teadusministeerium kaasab aruteludesse ka ülikoolide esindajad,» ütles Klaas.

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) õppeosakonna vastuvõtu- ja nõustamistalituse juhataja Anne Urbla ütles, et kui TTÜ jääb vastuvõtul kasutama riigieksameid, siis sobib eesti keelest, matemaatikast ja võõrkeelest koosnev komplekt neile väga hästi. «Matemaatika on meil kõigil erialadel üks eksamivalik ja võõrkeel on teine valik,» ütles Urbla.

Ta ei osanud hetkel veel öelda, kas kolme riigieksami kõrvale kehtestatakse seoses uue süsteemiga täiendavadi sisseastumiskatseid.

Tallinna Ülikooli õppeosakonna juhataja Imbi Teiter kinnitas samuti, et võimalikke muudatusi vastuvõtusüsteemis ei ole laias ringis veel arutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles